E bine de ştiut despre parfumuri ...

aprilie 22, 2012

De ce  parfumurile costă atât de mult?  

Există mai multe motive pentru costul ridicat al parfumurilor.
Câteva dintre acestea sunt: publicitatea, sticluţe unicate, unele chiar exclusiviste, ambalaje care mai de care, designer, reţele de distribuţie, magazine ş.a.  Toate aceste costuri sunt plătite de clienţi.  Surse din industrie spun că Calvin Klein a cheltuit aproximativ 6 milioane de dolari numai pentru publicitatea lui Eternity. 

Cum păstrăm parfumul ?

Pe cât posibil, sticla cu parfum trebuie să fie depozitată într-un loc răcoros şi ferit de lumină.  Astfel mirosul va rămâne adevărat mai mult timp. Sub nici o formă nu se lăsa în lumina directă a soarelui. Dacă aveţi două parfumuri identice,  încercaţi să păstraţi unul sigilat până când îl  terminaţi pe celălalt.
 
Experţii spun că dacă sticla este păstrată corect, parfumul  poate dura până la doi ani.

Cum purtăm parfumul ? 

Purtând parfumul pe zonele de puls (generatoare de căldură) adică interiorul încheieturii, în spatele genunchiului, în spatele urechii, decolteu şi gleznă, va creşte timpul de reacţie şi de intensitate al parfumului.
Parfumul trebuie să fie pulverizat de la o distanţă de aproximativ 20 cm.  Astfel, el se va dispersa uniform pe piele fără să se prelingă.
Pulverizarea prea aproape de corp poate împiedica eliberarea diferitelor sale note.

Nu freca!

O eroare des întâlnită este frecarea încheieturilor după aplicarea parfumului. Frecarea parfumului atenuează şi schimbă mirosul deoarece este împiedicată  eliberarea treptată a notelor din buchetul său.

Fixativ

Pentru a obţine un strat de ansamblu minunat, pulverizează parfumul în aer la o lungime de braţ şi apoi mergi în norul parfumat, dar evită aplicarea pe haine deoarece acestea se pot păta iar mirosul difuzat de haine nu este adevărat precum cel difuzat de piele.


Cât de mult şi ce tip de parfum ar trebui să purtăm? 

Alege parfumuri pentru a satisface starea ta de spirit în funcţie de ocazii, dar ai grijă la o regulă bună de degetul mare - parfumul tău nu trebuie să domine împrejurimile!
Pentru lunile de vară sunt recomandate parfumurile fresh-florale. Creşterea temperaturii corporale va grăbi reacţia parfumului iar mirosul devine mai puternic. În timpul iernii, opusul este valabil. 

Notele unui parfum sau ''fragrance notes''

Aşa cum deja ştim un parfum are 3 note :
- notele de vârf, adică primele arome care se simt la imediata pulverizare a parfumului,
- notele de mijloc, imediat după ce notele de vârf se evaporă,
- notele de bază, bogate şi intense, definesc parfumul cam la 30 de minute de la aplicare.


Tu ce parfum preferi ? Ai auzit de parfumurile comercializate de firma Lady's ?



You Might Also Like

0 comentarii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...