Analiză ingrediente - CAMIL lapte de corp pentru protecţie solară SPF30 [150 ml]

august 01, 2013

                                                         
Bună dragele mele,
Ce mai faceţi voi ? Sper că sunteţi bine. Fiind în plin sezon estival, probabil, multe dintre voi, vă bucuraţi de vacanţă. La munte sau la mare ? Eu anul acesta prefer Băile Felix :) Dar, oare v-aţi bronzat? Eu da! Este a treia vară când mă expun la plajă cu produsele de protecţie solară de la Lady's  şi pot să declar, încă o dată, că bronzul meu este unul frumos şi sănătos.
Iar pentru că am fost întrebată de mai multe ori ce ingrediente conţin produsele pentru protectie solară de la Lady's, m-am gândit să fac o scurtă analiză a ingredientelor conţinute de Laptele de corp pentru protecţie solară SPF30- [150 ml]

INGREDIENTE:

AQUA,
CATEGORIA FILTRU CHIMIC  (ingrediente care absorb razele solare) 
ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE - Absoarbe razele UVB, este insolubil în apă şi este aprobat internaţional,  
OCTOCRYLENE - Absoarbe razele UVB şi este aprobat internaţional,
BENZOPHENONE-3 (Oxybenzone) - Absoarbe razele UV, este un ingredient controversat şi producătorii sunt obligaţi să avertizeze dacă produsul conţine ingredientul. Aprobat internaţional.
BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (Avobenzone) - Absoarbe întregul spectru de raze UVA şi este aprobat internaţional,
CATEGORIA FILTRU FIZIC (ingrediente care resping sau reflectă razele solare)
C.I.77891 (TITANIUM DIOXIDE) - Reflectă şi blochează razele UVA şi UVB, dar nu protejează de întreaga gamă de raze UVA. Aprobat internaţional.
ALTE CATEGORII ( Emollients, Thickeners/Emulsifiers, Film-Forming/Holding Agents, Plant Extracts, Irritants)
PHENETHYL BENZOATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN,  PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE (derivat din ulei de cocos şi glicerină), DIMETHICONE, PVP/EICOSENE COPOLYMER, CETEARETH-20, TOCOPHERYL ACETATE (vitamina E), XANTHAN GUM, PARFUM, CITRAL, CITRONELLOL, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, 2-PHENOXIETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN.
Sursa de documentare care stă la baza acestei analize este pasagera.ro precum şi Cosmetic Ingredient Dictionary.

Am marcat cu :    

-verde ingredientele care sunt benefice pentru piele, nu prezintă niciun risc şi ar trebui să le căutăm pe etichetele produselor, 

-albastru ingredientele care sunt bune şi absolut necesare pentru eficacitatea produsului respectiv,   

-galben ingredientele controversate,  ele nu fac rău în cantităţi mici, dar sunt de evitat pe cât posibil, 

-roşu ingredientele care sunt  iritante şi trebuiesc evitate în general.

Ce spune producătorul:

Laptele de corp pentru protectie solara SPF30  este ideal pentru persoanele cu piele deschisă și sensibilă, precum și pentru copii peste 3 ani.  Se recomandă a se utiliza în primele zile de expunere la soare. Linia de produse pentru protecţie solară de la Camil, în conformitate cu cerinţele europene, oferă protecţie atât împotriva razelor solare UVB cât şi împotriva celor UVA.

Părerea mea:

Chiar dacă Laptele de corp pentru protecţie solară SPF30 Camil conţine din păcate câteva ingrediente iritante, dealtfel  atât de comune  şi de frecvent întâlnite în produsele cosmetice, este bine formulat deoarece asigură un spectru larg de protecţie solară, atât UVA cât şi UVB, conţine emolienţi (caprylic/capric triglyceride şi glycerin) şi antioxidanţi (tocopheryl acetate-vitamina E).

Din fericire nu am o piele predispusă la alergii, doar faţa e ceva mai sensibilă şi folosesc acest produs pentru protecţie solară, deja de trei ani, fără să-mi provoace vreo neplăcere de genul înroşire, mâncărime sau usturimea pielii, nici pe corp şi nici pe faţă, însă mare grijă să nu ajungă în ochi. Acolo ustură. Prin urmare, aş putea spune că iritanţii prezenţi în acest produs sunt în concentraţii inofensive pentru piele.

Textura este cremoasă şi nu ştiu de ce l-au denumit lapte deoarece nu este fluid deloc, este doar alb ca laptele. 

În concluzie dacă doreşti să ai o piele bronzată frumos şi sănătos îţi recomand high protection cu Laptele de corp pentru protecţie solară SPF30 Camil.
Unde îl poţi găsi ? 
Aici: www.ladys.ro  
Inscriere AICI !     

Precizez că acest articol conține exclusiv propria mea părere despre un produs achiziţionat de mine şi rămâne la alegerea fiecăruia să-şi aleagă produsele potrivite, indiferent de recomandările din acest articol.

You Might Also Like

0 comentarii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...